Ocenenia za prínos rozvoju mesta si prevzalo šesť osobností

24.01.2010 Stropkov

Prešov/Stropkov 24. januára (TASR) – Mesto Stropkov už po siedmykrát udeľovalo ocenenia osobnostiam, ktoré sa výrazne zaslúžili o jeho rozvoj v rôznych oblastiach spoločenského a kultúrneho života.
Ako dnes informoval TASR hovorca radnice Imrich Makó, na piatkovom (22.1. ) slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, udelili Čestné občianstvo mesta Michalovi Lipinskému za dlhoročné pôsobenie v oblasti školstva a športu. Rovnaké ocenenie získal aj Andrej Kavka, ktorý sa celý život významnou mierou podieľa na rozvoji futbalového klubu Tesla Stropkov.
Cenu mesta si z rúk primátora Petra Obrimčáka prevzal aj dekan rímsko-katolíckej farnosti Ján Švec Bilý. Tohto rodáka z Hankoviec, okres Bardejov, ocenili za duchovnú prácu v Stropkove, angažovanosť pri rekonštrukcii kultúrneho domu Andreja Hlinku a obnove priestorov kláštorného kostola sv. Trojice.
Ďakovné listy primátora odovzdali Margite Hlaváčovej za dlhoročnú pedagogickú činnosť, pomoc pri zakladaní Základnej cirkevnej školy a Jánovi Mydlovi, ktorý sa venuje práci s mládežou a spolu so svojimi zverencami modelárskeho krúžku dosiahol výrazné úspechy v republikových súťažiach. Okrem nich si ďakovný list prevzal aj Ján Motyka za dlhoročné pôsobenie v divadelnom ochotníckom súbore Ondavan a prezentáciu kultúrneho života mesta na celoslovenskej úrovni.
 

Vyberte región